Настъпват още по-тежки дни за бизнеса. За пореден ден рекордно поскъпване

...
Настъпват още по-тежки дни за бизнеса. За пореден ден рекордно поскъпване
Коментари Харесай

За пръв път в историята спират влакове заради скъп ток

Настъпват още по-тежки дни за бизнеса. 

За следващ ден рекордно повишаване на тока в България. В сегмента „ Ден напред “ на самостоятелната енергийна борса цената се повиши до 824,55 лева за мегаватчас. Увеличението е с съвсем 155 лева по отношение на предходния ден, оповестява bTV.

Заради непостижимата цена на тока частните железопътни компании в България стопираха активността си през днешния ден. Това е невиждан случай, в който влаковите транспорти са блокирани заради фрапантно нарастване на електрическата сила.

Според най-голямата частна железопътна компания в Южна България цената от 824 лева за един мегаватчас е убийствена.


 
„ Няма по какъв начин да не е далавера, това е цялостно безумство! Не може 824 лева, в случай че равнищата на тока бяха 100-200-300 лева преди 3-4 дни. Абсолютно всички сътрудници в сектора са солидарни, просто няма бизнес. Не може да се работи “, разяснява Илиян Филипов, притежател на частна железопътна компания.
От през днешния ден е блокиран и Интермодалният терминал край Пловдив, който на ден обслужва над 200 тира. Досега те бяха превозени в посока Турция и назад по стоманен път, с цел да се понижат разноските и въглеродните излъчвания и се редуцира чакането по границата.

„ За първи път се случва това прекъсване. Превозвачът е решил да спре услугата заради цената на високия ток “, изясни Цанко Станчев, шеф на Интермодален терминал-Пловдив.
Според частните железопътни превозвачи, в случай че се резервира днешната рекордна цена на тока повече от 5 дни, браншът е застрашен от банкрут.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР